Test av "extraljus" till garaget

Vad ska man egentligen använda?
4 inläggSida 1 av 1
MRisberg offline
Medlem
Inlägg: 335
Blev medlem:
10 jun 2018 22:26
Ort: Kungsängen, Sthlm

Test av "extraljus" till garaget

av MRisberg 09 aug 2018 14:28

Mitt garage är trångt och mörkt. Det första är inte så lätt att ändra på, det andra kan jag göra något åt. Jag gick och köpte mig lite "extraljus" i somras. Och med facit i hand blev det SÅ mycket bättre och lättare att jobba efteråt. Jag har tagit några bilder "före och efter" och lagt upp nedan. Bilderna är tagna i köket snarare än i garaget, när jag precis packar upp och funktionstestar lampan.

Förbehåll: Mobilkameran sköter sig lite på egen hand vad gäller bl a vitbalans och slutartid. Allt ser därför lite för gult ut och är inte helt sanningsenligt. Bilderna är tagna i mitt kök där det är ljusare än i mitt garage, så det är lite missvisande av den anledningen med. Kameran står inte på stativ. Bilden flyttar sig därför en aning varje gång.


Ovan: Fotat med bara kökets ljus påslaget. Det påminner en hel del om ljuset i garaget om än det är än mörkare där. Jag ogillar att arbeta i ljus från lampor med låga CRI- / RA-världen och för varmt ljus.


Ovan: Lampan i fråga är nu påslagen och riktad upp mot taket. Jag gillar att ha mycket "allmänljus". Det minskar på skuggor och kontraster och gör det lättare att se "allt". Notera den lite svalare ljustemperaturen = me like.


Ovan: Tog den här bilden med där lampan är riktad rakt mot bordet / inköpet. Det skapar visserligen skuggor men det ger ett starkare ljus med hög kontrast vilket är trevligt det med ibland.

Då jag fortfarande känner lite på tonen på forumet så bombarderar jag inte tråden med fler bilder och snack då produkten inte är köpt hos någon av sponsorerna. Meddela mig gärna, någon moderator, om det är okej med mer av detta .. om nu någon intresserar sig.
Golf VI (2009) 1.4 TSI 122 hk DSG 7, Svart

Annons
Blåstjärna yerfen offline
Sponsor
Användarvisningsbild
Inlägg: 1285
Blev medlem:
16 nov 2009 22:57
Ort: Bollnäs

Re: Test av "extraljus" till garaget

av yerfen 17 aug 2018 09:41

För min del får du gärna bomba på med bilder då det är riktigt intressant med belysning :mrgreen:
Vart man köpt produkterna spelar ingen större roll, det forumet vill är att uppmuntra till handel inom Sverige.
Så när man länkar till produkter ser man gärna att det sker till en Svensk sida om möjligt :best

Länkning till handels/auktionssajter som t.ex Ebay eller utländska webbshoppar.
bilvårdsforum.se är ett sponsordrivet forum, det innebär att forumet lever och frodas med sina sponsorer. För att stötta dem i första hand bör länkning till ebay och handelssiter undvikas, dock är staff och ägare medvetna om att allt inte finns lokalt så det måste få förekomma då och då. Dock bör det då handla om varor som inte finns att få tag på lokalt eller inte har svensk generalagent.
Om tveksamhet föreligger så ligger avgörandet hos moderator. Kontakta berörd moderator om synpunkter finns angående borttaget inlägg.
Bild

MVH Pär

MRisberg offline
Medlem
Inlägg: 335
Blev medlem:
10 jun 2018 22:26
Ort: Kungsängen, Sthlm

Re: Test av "extraljus" till garaget

av MRisberg 03 jan 2019 02:11

Trevligt trevligt. Då slänger jag upp några bilder från när jag testade en av lamporna i garaget. Och jag vill be er föreställa er lite hur det ser ut i verkligheten när den nyinköpta lampan är släkt. Den ordinarie lampan på väggen, uppe till vänster i bild, är på bara omkring motsvarande / klassiskt mätt 60W eller omkring 600 lumen (syns på första och andra bilden). Kameran får den att se ut som en mycket starkare lampa pga den genomsnittliga ljusmätningen / exponeringen. Det är alltså egentligen rätt så mörkt i utrymmet för blotta ögat.

Så här ser det vanligen ut i garaget. (Ja, det är ett flerbilsgarage vi pratar om här. Jag delar det alltså med mina grannar.) Det är mörkt och skittråkigt att försöka göra något som helst.

Så här blir det när jag tänder den nyinköpta lampan. Har hängt den från en lågt sittande takbalk för att för tillfället lysa upp sidan av bilen. Går även att hänga upp så att jag kan se okej under motorhuven när jag t ex vill kolla olja eller fixa något med batteriet.

Ett till exempel:

Baken syns sådär va? Det enda ljuset som når hit är det från den ordinarie lampan vars ljus studsar mot garagedörren bakom bilen. Syns trots allt att Golfen är lite smutsig ändå - behöver sig väl en tvätt så småningom.

Men h-----e vad skitig! Utan ordentligt med ljus så ser man ju inte sanningen eller hur illa (eller bra) det faktiskt är. Så besviken på mig själv. Dags för en tvätt ASAP! :oops:

Kommer: Ska lägga upp några bilder på själva lampan ...
Golf VI (2009) 1.4 TSI 122 hk DSG 7, Svart

MRisberg offline
Medlem
Inlägg: 335
Blev medlem:
10 jun 2018 22:26
Ort: Kungsängen, Sthlm

Re: Test av "extraljus" till garaget

av MRisberg 11 jan 2019 14:23

Och så några bilder på själva lampan:

Tagen ur originalförpackningen.

Plasten borttagen. Kabeln känns robust. Troligen certad för att klara utomhusklimat. Olja / lösningsmedel låter jag vara osagt.

Baksidan bjuder på lite info samt ett uttag för att ansluta nästa elektriska pryl, upp till 16A = bra. IP54 certifiering innebär dammsäkert + striltätt = Jag gillar sånt när jag använder prylen i smutsiga miljöer. 4500K är lagom dagsljuslik färgtemperatur för arbete tycker jag. Måste inte vara 6500K. 2850 lumen för bara 30W = ja tack. IK07 = "Protected against 2 joules impact. Equivalent to impact of 0.5 kg mass dropped from 400 mm above impacted surface."

Sidan avslöjar stativets möjliggörande att ställa lampan i olika vinklar liksom remmen upptill som möjliggör hängning.

RTFM. Zooma och det blir läsbart.

Vinterfälgen är skadad :cry: En av nackdelarna med att lysa upp ordentligt när man arbetar är att man ser sånt tråkigt. Det kanske ser lite mörkt ut på ett foto men det är det inte IRL.

Ps. Alla bilder går att zooma för detaljer.

Nu, om jag bara hade flera lampor så att jag inte bara hade ljus från ett håll. Det blir så klart skuggor och mörkt dit jag inte lyser specifikt med lampan. Jag har fler lampor på G. Får se om jag sätter upp dem däremot. Inte säker på att jag ska behålla dem.
Golf VI (2009) 1.4 TSI 122 hk DSG 7, Svart


4 inläggSida 1 av 1
Annons
Annons

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

TeametTa bort alla forumcookies • Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]