Förändringar
Forumet har fått sig en rejäl uppgradering (2019 08 01) för att bättre möta 2019 och framtidens behov. Innehållet finns kvar men det gamla utseendet kunde tyvärr inte följa med. Läs gärna mer och tyck till ->

FORUMREGLER

Hur började just ditt intresse?
Användarvisningsbild
Tantrum
Administratör
Administratör
Inlägg: 1897
Blev medlem: 22 sep 2008 20:52
Ort: Göteborg

FORUMREGLER

Inlägg av Tantrum » 21 feb 2009 17:28

Här följer ett par regler vars syfte är att göra vistelsen på forumet så trevlig som möjligt. Vidare ingår ett antal rekommendationer som kan vara bra att ha i åtanke.

Om administratörer och moderatorer.
Bilvårdsforum välkomnar alla medlemmar!
Det är dock administratörer och moderatorer som håller ordning på forumet. Deras åsikt gäller slutligt. Följ deras anvisningar.

Administratör har Röd färg
Moderator Orange
Forumtekniker svart
Kemiexpert rosa
Lotterispecialist grå
Sponsor grön

Här är listan på Teamet som sköter Bilvårdsforum:
Limban - Forumägare, Admin
Tantrum - Admin
Robin-t - Admin
Rednales - Admin
Yerfen - Admin
Funk - Moderator
carina - Moderator
xion92 - Moderator
Manor - Moderator
Grief - Moderator
Abyss - Moderator
Björn - Lotterispecialist
Dontus - Lotterispecialist
tumba25 - Forumtekniker
Peetra - Forumtekniker

Användare och användarkonton.
Det är inte tillåtet att som individ ha flera användare registrerade på forumet. Vid missbruk raderas alla förekommande användarkonton. Har du av misstag registrerat dig flera gånger är det bara att meddela en moderator eller administratör så löser de problemet.

Medlemskategorier
Medlemskategorier baseras på antalet inlägg som gjorts enligt nedan
0 Ny Medlem
30 Medlem
500 Trogen Medlem
1000 Entusiast

Foruminlägg
Alla inlägg som skrivs tillhör forumet och kan endast modereras bort av Supervisor.

Skriv en tydlig rubrik.
Se till att rubriken är tydlig när du skapar en ny tråd. Använd alltså inte en rubrik som t ex: "HJÄLP!!!11"
En rubrik som alla kan förstå direkt underlättar för alla, t ex: "Min polermaskin har lagt av, behöver hjälp"

Vårda ditt språk.
Försök att vårda ditt språk. Använd aldrig svordomar som utfyllnad varken i chatten eller trådar!
Kritisera inte heller andras sätt att skriva eller eventuella felstavningar, särskrivningar, felkommatering eller syftningsfel. Konstruktiv kritik kan tas via PM om problemet känns väldigt angeläget.

Personangrepp.
Personangrepp tolereras under inga omständigheter! Ett sådant beteende beivras med avstängning.

Respektera andras åsikt.
Respektera att alla inte har samma åsikter på detta diskussionsforum. Att dryfta tankar, åsikter och idéer om allt bilvårdsrelaterat är själva syftet med Bilvårdsforum, men kom i håg att det alltid finns två sidor av samma mynt.
Forumet är till för bilvård och även om det finns en kategoridel kallad "övrigt" är det inte till för att diskutera vad som helst. Vi är ett forum fritt från politik, religion och allmän samhällsdebatt och håller således forumet som helhet fritt från dylika diskussioner och åsiktsyttringar.

Respektera andras anonymitet.
På forumet använder vi namnet som respektive medlem är registrerad under, vare sig det är fiktivt eller verkligt. Det finns mycket tvivelaktiga och/eller nyfikna människor på internet och många vill därför inte skylta med namn och liknande på internet. I synnerhet inte i samband med fina bilar, dyra polermaskiner och liknande.
Detta gäller dock inte gentemot medlemmar som tydligt uppgett sitt namn eller andra kännetecken på ett eller annat sätt.

Respektera nybörjare.
För att göra det enklare för nya medlemmar att hänga med i diskussionerna rekommenderar vi att i så liten utsträckning som möjligt t ex. använda förkortningar på produktnamn eller specialuttryck. Den tydligheten tjänar alla på i slutändan.

Håll dig till ämnet.
Starta hellre en ny tråd än att fylla befintliga trådar med utsvävningar. Vad tråden handlar om står i trådens första meddelande.

Om reklam.
Det är förbjudet att göra reklam på forumet.
Reklam raderas godtyckligt och utan förvarning. Skulle du vara tveksam till vad som är att anse som reklam råder vi dig att fråga före du skriver ett inlägg. Det är däremot helt okej att tipsa om, diskutera och länka till företag som säljer de saker/ utför de tjänster som tråden handlar om.
Som reklam anses bland annat företagsnamn och/eller webbadresser till företag i avatarer och signaturer samt att använda företagsnamn som användarnamn.
Är du sponsor och registrerad under ett företagsnamn uppmuntrar vi dig starkt att uppge ditt riktiga namn i signatur eller motsvarande.

Länkning till handels/auktionssajter som t.ex Ebay eller utländska webbshoppar.
bilvårdsforum.se är ett sponsordrivet forum, det innebär att forumet lever och frodas med sina sponsorer. För att stötta dem i första hand bör länkning till ebay och handelssiter undvikas, dock är staff och ägare medvetna om att allt inte finns lokalt så det måste få förekomma då och då. Dock bör det då handla om varor som inte finns att få tag på lokalt eller inte har svensk generalagent.
Om tveksamhet föreligger så ligger avgörandet hos moderator. Kontakta berörd moderator om synpunkter finns angående borttaget inlägg.

Piratkopiering.
Det är absolut förbjudet att länka till eller tipsa om, piratkopierade program och/eller filmer, eller annat som kränker upphovsrättslagen. Den som bryter mot denna regel blir omedelbart avstängd från forumet.

Chattning i forumtrådarna.
Att chatta hör inte hemma i forumets trådar. Det är knappast något som för en diskussion framåt. Använd då istället personliga meddelanden (PM) eller chattfönstret på forumets förstasida.

Postat i fel forumdel?
Detta är något som kan hända alla. Ta kontakt med en moderator via ett PM eller mail. Moderatorn kan du komma i kontakt med genom att klicka på namnet på moderatorn under varje forumsdel, så flyttar han/hon ditt inlägg eller tråd.

Osäker på i vilken forumdel du ska posta?
Tag kontakt med en moderator (se ovan) så hjälper vi dig.

Enkla regler.
Om vi alla följer dessa enkla regler så blir vårt forum ett trevligt och användbart forum. Kom ihåg att det är NI, som genom era inlägg styr forumets karaktär. Se till att använda ditt sunda förnuft så vi slipper fler regler.

Forumets överlevnad
Forumets existens bestäms av alla Administratörer, Supervisor och Moderatorer och kan inte tas bort pga enskilds administratörs ev. spontana reaktion.


Svordomar
Svordomar raderas utan pardon och är inte tillåtet på forumet.

Slutligen:
Ha det så kul och riktigt, riktigt välkommen till Bilvårdsforum!
...like a boss.

Användarvisningsbild
Funk
Moderator
Moderator
Inlägg: 4101
Blev medlem: 18 okt 2008 17:52
Ort: Göteborg

Re: FORUMREGLER

Inlägg av Funk » 23 jul 2015 09:42

Rensat tråd på oväsentligheter, och snyggat till lite..

/Thomas
© Funk, utnyttjande och hänvisning till text och bilder i kommersiella sammanhang endast efter överenskommelse

Skriv svar