Waterless och rinseless tvätta?

Allt utvändigt arbete och produktval.
3 inläggSida 1 av 1
TonyM offline
Medlem
Inlägg: 128
Blev medlem:
19 mar 2017 18:52
Ort: Ronneby

Waterless och rinseless tvätta?

av TonyM 01 feb 2018 15:31

Är det någon som har börjat använda sig av waterless eller rinseless tvättning?

Det är ju mer eller mindre standard för tvättning av bilar numera i USA. Framförallt med Garry Dean wash method med flera mf dukar och rinseless lösning. Det gör att man kan även använda sig av tvättlösningen nästa gång också. Jag har carpro Ech2o hemma som ska funka som rinseless också och tänkte testa en tvätt framöver med det och GDWM. Har använt det i waterless lösning i dörrgångarna och blev förvånad över hur effektivt det gjorde rent och även hållt sig rent. Men som många andra tänker på så är det risken för microrepor vid tvätten med dessa som oroar. Sen är det ju vid olika tillfällen man använder olika metoder. Waterless vid väldigt lätt smutsigt och rinseless vid mer normal skitig. För min del blir det att skölja av lös smuts först i vilket fall som helst. Verkar som att de här medlen är bra och gör vad de ska som Optimum no Rinse. Och i somras var det ju tvättförbud på vissa ställen. Så kan vara en bra teknik att ta till ibland. Även att kunna tvätta bilen i garage utan brunn eller ute på parkeringen till hyreshus bla. Nu har väl vattennivån i grundvattnet återställts iallafall lol.

Dela gärna med er om era erfarenheter eller tankar om det.
Tony - Kia cee'd sw 1.6tdi -11

Annons
JP's offline
Ny Medlem 
Användarvisningsbild
Inlägg: 6
Blev medlem:
10 jul 2016 10:18
Ort: Funäsdalen, Östersund

Re: Waterless och rinseless tvätta?

av JP's 05 feb 2018 12:48

Rent spontant så känns det som att det lätt kommer att bli repor. Finns det någonstans där det är "vetenskapligt" bevisat av någon oberoende testare, att det inte uppstår mer repor än en vanlig tvätt? Metoderna är ju isåfall perfekta under vintern då man kan tvätta hemma i garaget utan att skvätta ner väggarna med vatten! Frågan är väl bara om det tar bort vägsaltet som tyvärr har börjat bli mer och mer vanligt...

hebbe offline
Medlem
Inlägg: 301
Blev medlem:
23 sep 2008 18:19
Ort: nol

Re: Waterless och rinseless tvätta?

av hebbe 17 feb 2018 07:44

Jag använder Carpro ech2o till att ta en snabbtvätt på lastbilen ibland, men då har ja spolat av den noggrant innan, och det funkar mycket bra. Tycker inte det blir några tvättrepor att tala om, men detta gör jag bara när det varmt ute. Använder tjocka microfiberdukar.


3 inläggSida 1 av 1
Annons
Annons

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 8 gäster

TeametTa bort alla forumcookies • Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]