Test av "extraljus" till garaget

Vad ska man egentligen använda?
2 inläggSida 1 av 1
MRisberg offline
Medlem
Inlägg: 119
Blev medlem:
10 jun 2018 22:26
Ort: Kungsängen

Test av "extraljus" till garaget

av MRisberg 09 aug 2018 14:28

Mitt garage är trångt och mörkt. Det första är inte så lätt att ändra på, det andra kan jag göra något åt. Jag gick och köpte mig lite "extraljus" i somras. Och med facit i hand blev det SÅ mycket bättre och lättare att jobba efteråt. Jag har tagit några bilder "före och efter" och lagt upp nedan. Bilderna är tagna i köket snarare än i garaget, när jag precis packar upp och funktionstestar lampan.

Förbehåll: Mobilkameran sköter sig lite på egen hand vad gäller bl a vitbalans och slutartid. Allt ser därför lite för gult ut och är inte helt sanningsenligt. Bilderna är tagna i mitt kök där det är ljusare än i mitt garage, så det är lite missvisande av den anledningen med. Kameran står inte på stativ. Bilden flyttar sig därför en aning varje gång.


Ovan: Fotat med bara kökets ljus påslaget. Det påminner en hel del om ljuset i garaget om än det är än mörkare där. Jag ogillar att arbeta i ljus från lampor med låga CRI- / RA-världen och för varmt ljus.


Ovan: Lampan i fråga är nu påslagen och riktad upp mot taket. Jag gillar att ha mycket "allmänljus". Det minskar på skuggor och kontraster och gör det lättare att se "allt". Notera den lite svalare ljustemperaturen = me like.


Ovan: Tog den här bilden med där lampan är riktad rakt mot bordet / inköpet. Det skapar visserligen skuggor men det ger ett starkare ljus med hög kontrast vilket är trevligt det med ibland.

Då jag fortfarande känner lite på tonen på forumet så bombarderar jag inte tråden med fler bilder och snack då produkten inte är köpt hos någon av sponsorerna. Meddela mig gärna, någon moderator, om det är okej med mer av detta .. om nu någon intresserar sig.
Golf TSI 122 Automat Svart, 2009

Annons
Blåstjärna yerfen offline
Sponsor
Användarvisningsbild
Inlägg: 1263
Blev medlem:
16 nov 2009 22:57
Ort: Bollnäs

Re: Test av "extraljus" till garaget

av yerfen 17 aug 2018 09:41

För min del får du gärna bomba på med bilder då det är riktigt intressant med belysning :mrgreen:
Vart man köpt produkterna spelar ingen större roll, det forumet vill är att uppmuntra till handel inom Sverige.
Så när man länkar till produkter ser man gärna att det sker till en Svensk sida om möjligt :best

Länkning till handels/auktionssajter som t.ex Ebay eller utländska webbshoppar.
bilvårdsforum.se är ett sponsordrivet forum, det innebär att forumet lever och frodas med sina sponsorer. För att stötta dem i första hand bör länkning till ebay och handelssiter undvikas, dock är staff och ägare medvetna om att allt inte finns lokalt så det måste få förekomma då och då. Dock bör det då handla om varor som inte finns att få tag på lokalt eller inte har svensk generalagent.
Om tveksamhet föreligger så ligger avgörandet hos moderator. Kontakta berörd moderator om synpunkter finns angående borttaget inlägg.
Bild

MVH Pär


2 inläggSida 1 av 1
Annons
Annons

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

TeametTa bort alla forumcookies • Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]